10 نکته در مورد سفر در زمان از استفن هاوکینگ

10 نکته ای که استفن هاوکینگ در مورد مفهوم سفر در زمان به ما آموخت!   

 

احتمال و امکان سفر در زمان همیشه مورد بحث و استدلال عموم مردم بوده است. همچنین توجه بسیاری از فیزیکدان های خبره را به خود جلب کرده است. از زمانی که آلبرت انیشتین ثابت کرده است که اتساع و تاخیر در زمان ممکن است و حقیقت دارد، بحث و تفکر در مورد احتمال و امکان سفر در زمان به بالاترین حد خود رسیده است. آزمایشات انیشتین ثابت کرده است که آدمی هرچه سریع تر سفر کند و هرچه نزدیک تر به سرعت نور حرکت کند، زمان برای او کندتر میگذرد. در حالیکه برای باقی انسان ها زمان به همان شکل و حالت قبل میگذرد. استفن هاوکینگ، فیزیکدان نظری مشهور جهان، هیچ گاه از افزایش بحث و مجادله در مورد سفر در زمان شرمسار نبود.

 

10 – جشن شامپاین                                                                                 

بیایید بگوییم که استفن هاوکینگ به سفر در زمان گذشته شک داشته است. پس برای ثابت کردن آن، یک آزمایش ساده ولی خلاقانه انجام داد. او یک مهمانی برگذار کرد. بله حقیقت دارد! در سال 2009، هاوکینگ تصمیم به میزبانی یک مهمانی همراه با بادکنک ها، پیش غذا ها و شامپاین برای مهمانانی که مایل به سفر در زمان گذشته هستند، گرفت. هاوکینگ به گزارشگران و خبرنگاران گفته بود که من این مهمانی را برای مسافران زمان گرفته ام، اما دعوت نامه ها را تا بعد از مهمانی نفرستاده بودم. به مدت طولانی نشستم و منتظر ماندم اما هیچ کس حاضر نشد.

شبکه تلویزیونی “دیسکاوری” در دانشگاه کمبریج آماده ضبط این واقعه بود. هاوکینگ حتی مختصات دقیقی از موقعیت جغرافیایی مهیا کرده بود تا اگر کسی در فضای زمان گم شد، از آن استفاده کند.

 

پیشنهاد میشود بخوانید : بهترین فروشگاه های اینرنتی ایران

 

9 – ماشین زمان                                                                                     

اگرچه هاوکینگ در مورد امکان سفر در زمان بسیار شک داشت، اما مایل بود که خود را درگیر و مشغول به این نظریه کند. طبق گفته استفن هاوکینگ، زمان به خودی خود دارای حفره ها و پوچی هایی است. تونل های کوچیکی در دنیای کوانتوم وجود دارد که شکل میگیرند، محو میشوند و دوباره ظاهر میشوند. از لحاظ علم نظری، این تونل ها مکان های جدا را به هم متصل میکند و مهم تر برای مسافران زمان، زمان را.

به هر حال، این حفره ها در سطح کوانتوم برای انسان ها کوچک تر از آن است که بتوانند از آن ها عبور کنند. ماشین زمان که از آن به عنوان یک شاهکار علمی یاد میکنند، باید این حفره ها و تونل ها را دریافت کند و بتواند آن ها را به اندازه ای بزرگ کند که انسان ها بتوانند در طول آن ها سفر کنند. اگر این دستگاه ساخته شود، هاوکینگ گفته است که یک انتها میتواند در همین نزدیکی زمین باشد و انتهای دیگر ممکن است در یک جای خیلی خیلی دور در نزدیکی یک سیاره دیگر باشد.

8 -سفر به زمان گذشته شاید غیر ممکن باشد.                                                

استفن هاوکینگ بعد از نظریه پردازی خود به این نتیجه رسید که شاید سفر به زمان گذشته غیر ممکن باشد. او معتقد بود که حفره ها و تونل ها یک تناقضی را ایجاد میکنند که از ساخته شدن در مکان اول جلوگیری میکند. برای مثال، مردی در زمان سفر میکند و به گذشته برمیگردد و قبل از ساخت ماشین زمان خود را میکشد.

مهم تر از همه، هاوکینگ معتقد بود که تشعشعات و تابش های طبیعی ممکن است به این حفره ها رسوخ کند و نتیجه و بازخورد آن ممکن است بسیار قوی باشد تا حدی که این حفره ها و سپس ماشین زمان را نابود کند. او همچنین بر این باور بود که ساخت چنین دستگاهی ممکن است اثرات مخرب و وحشتناکی به همراه داشته باشد. همچنین ممکن است یک حجم وسیعی از تابش ها و تشعشعات را از خود آزاد کند که نه تنها ماشین زمان، بلکه خود فضای زمانی را از بین ببرد.

7 – سفر به آینده                                                                                       

اگرچه هاوکینگ به این موضوع که سفر به زمان گذشته ممکن است اعتقادی نداشت، اما به سفر به آینده باور داشت. مسئله ای که او ذکر میکند، جرم زمین است که روی زمان تاثیر میگذارد. اگر زمین به یک سیاه چاله نزدیک شود، زمان برای بشر به کندی میگذرد و نیروی گرانش نیز افزایش پیدا میکند. به طور طبیعی، موضوع سیاه چاله ها بسیار روش خطرناکی است، پس هاوکینگ موضوع سفر در زمان با سرعتی نزدیک سرعت نور را پیشنهاد داد.

زمانی که کسی به سرعت نور نزدیک شود، زمان برای متعادل نگه داشتن خود و برای اینکه شکسته نشود به کندی میگذرد. از این رو، هاوکینگ معتقد بود که کسی که به سرعت نور برسد، میتواند در طول عمر و زندگی خود به انتهای کهکشان برسد.

پیشنهاد میشود بخوانید : بهترین فروشگاه های اینترنتی لباس ایران

6 – فضاپیما ها                                                                                          

سریع ترین فضا پیمای ساخت بشر “آپولو 10” با سرعتی معادل 25,000 مایل(40,000 کیلومتر) بر ساعت است. برای اینکه سفر در زمان ممکن شود، بشر باید فضا پیمایی طراحی کند که سرعتی در حدود 2,000 برابر سرعت “آپولو 10” داشته باشد! حتی تصور این موضوع هم دشوار است!

همچنین نیاز به حجم بسیار زیادی از سوخت میباشد که سفر در طول سیاه چاله ها را امکان پذیر کند. آن هم در صورتی که سرعت هدر نرود و ثابت باشد. بسیار احتمال کمی دارد که حتی “ایلان ماسک” (مدیر شرکت تسلا) نیز بتواند چنین سوخت و حرارتی را تولید کند اما در آینده این موضوع تا حد زیادی امکان پذیر میشود.

 

5 – تناقض ها                                                                                            

هاوکینگ نظریه تناقض خود که “دانشمند دیوانه” نام داشت را برای توجیه کردن اینکه سفر به زمان گذشته ممکن نیست را ارائه کرد. او خاطر جمع کرد که این موضوع کلیشه ای که دانشمندان دیوانه هستند را نمیپسندد اما این موضوع که تصور غلطی دارند را تصدیق کرد.

از آنجایی که این دانشمند دستگاهی را ساخت که به او اجازه میداد که یک دقیقه به گذشته برگردد، او شاهد جایگزین خود(شخصی که یک دقیقه قبل بود) بود. چه چیزی جلوی این دانشمند دیوانه را گرفت که خودش را نکشد؟ هاوکینگ بر این باور بود که امکان سفر به زمان گذشته باعث بهم ریختگی نظم بنیادی جهان هستی میشود. او همچنین گفته است که: فکر میکنم همیشه اتفاقی میفتد که باعث جلوگیری از این تناقض میشود. به هرحال باید دلیلی وجود داشته باشد که باعث شد دانشمند ما در شرایطی نباشد که بتواند خود را بکشد.

4 – سیستم موقعیت یابی جهانی(جی پی اس)                                                 

برخلاف همکارانش، هاوکینگ امکان سفر به آینده را باور داشت. او به این موضوع اشاره کرد که آلبرت انیشتین اولین شخصی بوده است که مفهوم زمان را به طور کامل درک کرده است و ثابت کرده است که مکان هایی وجود دارد که زمان در آن به کندی میگذرد. بر اساس پژوهش های انیشتین، هاوکینگ معتقد بود که سفر به آینده امکان پذیر است.

هاوکینگ بر این باور بود که درک کامل از سیستم موقعیت یابی جهانی(جی پی اس) خود گواه بر امکان پذیر بودن سفر به زمان آینده میباشد. شبکه ای از ماهواره ها که به دور زمین در گردش اند، موقعیت یابی ماهواره ای را ممکن میکنند. همچنین مشخص شده است که زمان در فضا نسبت به زمین سریع تر میگذرد. ماهواره ها دارای ساعت های بسیار دقیقی هستند و هنوز، همه ی آنها روزانه یک سوم میلیاردم ثانیه را ثبت میکنند. این سیستم باید اصلاح شود، در غیر اینصورت اختلاف کوچک ایجاد شده کل سیستم را دچار بهم ریختگی میکند و باعث کم شدن دقت جی پس اس ها به مقدار روزانه 6 مایل(حدود 10 کیلومتر) میگردد.

برخی معتقد اند که مشکل مربوط به ساعت هاست اما واقعیت این است به دلیل اینکه زمان در فضا سریعتر حرکت میکند ساعت ها نیز به سرعت میگذرند(برخلاف زمین). جرم و حجم زمین باعث کشیدگی زمان میشود مانند کشیدگی یک رودخانه. انیشتین این موضوع را بهتر از هر کس دیگری درک کرده بود و هاوکینگ باور داشت که این سابقه علمی اثبات میکند که سفر به آینده امکان پذیر است.

3 – سیستم انتقال(ترابری)سفر به آینده                                                           

هاوکینگ نه تنها به ما امید سفر به آینده را داد، بلکه سیستم انتقال به آن زمان را نیز ایده پردازی کرد. نویسندگان مباحث علمی تخیلی یادداشت کنند! هاوکینگ یک قطاری را تصور میکرد که به دور زمین در حال حرکت است. این قطار برای اینکه مانند یک ماشین زمان عمل کند باید سرعت خود را به سرعت نور نزدیک کند. مسافران این قطار بلیت سفر به آینده را همراه خود داشتند.

این قطار به دور زمین شتاب خود را بیشتر میکند و هر بار سرعت خود را رفته رفته افزایش میدهد. زمانی که سرعتش  به سرعت نور نزدیک شد، زمان شروع به کند شدن میکند که بر باقی جهان نیز اثر میکند. هاوکینگ همه چیز را حین حرکت آهسته قطار پیش بینی کرده بود. او گفته بود که اگر قطار، ایستگاه را در تاریخ 1 ژانویه سال 2050 ترک کند و دور تا دور زمین را به مدت 100 سال چندین مرتبه طی کند، قبل از توقف در ایستگاه نیویورک در سال 2150، گویا برای مسافران فقط یک هفته گذشته است. آنها قطار را پس از سفر به 100 سال آینده ترک میکنند.

2 – سرعت نور                                                                                           

بزرگترین مشکلی که در سر راه ما برای سفر به آینده وجود دارد، ساخت ماشین یا حاملی است که بتواند بسیار سریع حرکت کند. منظور از سریع بودن سرعت ماشین فراری یا سرعت فضاپیما ها نیست، بلکه منظور سرعت نور است. از آنجایی که پیشتر ذکر شد، اگر قرار بر ساخت فضاپیمایی با سرعت زیاد باشد، باید سرعتی فراتر از فضاپیمای “آپولو 10” یعنی سریع ترین فضاپیمای حال حاضر دنیا را دارا باشد.

هاوکینگ معتقد بود با توجه به اندازه و حجم فضاپیما ها، زمان نسبتا طولانی لازم است تا به سرعتی دست پیدا کرد که لازمه سفر در زمان باشد. بعد از یک هفته، مطابق گفته هاوکینگ، فضاپیما به سیاره های بیرونی میرسد، سپس بعد از گذشت دو سال به نصف سرعت نور میرسد و از منظومه شمسی خارج میشود. در آخر، بعد از دو سال دیگر، به 90% سرعت نور میرسد. این مقدار سرعت، مسافران را 30 تریلیون مایل(48 تریلیون کیلومتر) از زمین دور میکند و سرانجام فضاپیما شروع به سفر در زمان میکند. “برای هر ساعت در فضاپیما، دو ساعت در زمین میگذرد.”

 

همچنین بخوانید : بهترین خشکشویی های آنلاین ایران

 

1?استفن هاوکینگ                                                                                   

افراد کمی وجود داشته اند که مسائل مبهم و پیچیده علمی را برای عموم مردمی که خواهان یادگیری بیشتر در مورد مسائل جهان هستند را قابل دسترسی کردند. استفن هاوکینگ یکی از آن ها بود. کتاب هایی که نوشت و نمایش های تلویزیونی که ساخت، باعث آموزش به اغلب کسانی که خواهان فراگیری علم هستند گردید.

یکی از بزرگترین و مهم ترین کار های او، پژوهش در مورد سیاه چاله هاست. هاوکینگ نظریه ای را ارائه داد که در آن پیش بینی میکرد که سیاه چاله ها از خود تابش ها و تشعشعاتی را ساتع میکنند که به آن ها تشعشعات هاوکینگ نیز میگویند. پژوهش های او که مربوط به تکینگی سیاه چاله هاست به هیچ عنوان قابل فهم نیست مگر اینکه بر روی مسائل و برهان های متعددی تحقیق شود. هاوکینگ در زمینه و رشته خود یک اسطوره بود و هیچ کس به اندازه او از کیهان و جایگاه انسان در آن آگاه نیست.

نوشته 10 نکته در مورد سفر در زمان از استفن هاوکینگ اولین بار در سلسله - معرفی بهترین ها - تاپ 10. پدیدار شد.